Logo

Tortillas med oksekød og mexicansk tilbehør - og grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tortillas med oksekød og mexicansk tilbehør - og grillABC.dk 

 
Tortillas er supernem grillmad. Med masser grillet oksekød, peberfrugter, løg og guacamole er denne variant et godt bud på en amerikansk grillaften.
Forberedelse 20 min + 3-4 timers marinering. Stegetid 10-19 min. 6 personer

 
# Ingredienser
700 g oksetyk- eller tyndsteg
2 røde peberfrugter, renset for kerner og
skåret i tynde skiver
1 stort løg, skåret i tynde skiver
1 spsk olie
1,75 dl limesaft (ca. 6 limefrugter)
1,5 dl grønsagsjuice
½ løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
salt og friskkværnet sort peber
12 stk 20 cm store hvedetortillas
tomatsalsa, som tilbehør
guacamole, som tilbehør

 
* Tilberedning
1. Hæld limesaft, grønsagsjuice, løg, persille og hvidløg i
en skål og rør det godt sammen.
Læg kødet i et fad, der ikke må være af metal, og
hæld marinaden over det.
Stil kødet i køleskabet i 3-4 timer og vend det af og til.

 
2. Tag imens et stykke kraftigt stanniol, der måler 45 cm
på hver led. Læg peberfrugter og løg midt på folien.
Stænk olie over og drys med salt og peber.
Luk folien sammen, så den danner en løs pakke.

 
3. Tag kødet op af marinaden, der skal bruges senere.
Grill kødet direkte over middel varme.
Stegetiden er 10-15 min (rødt) eller 15-19 min (rødt-medium).
Pensl kødet med marinaden, når halvdelen af stegetiden er gået.
Læg grønsagerne ved siden af kødet og grill dem 12-14 min,
eller til de er møre.

 
4. Tag kødet af grillen og lad det hvile i 5 min,
før det skæres i tynde skiver.
Pak imens tortillaerne ind i stanniol.
Læg dem på stegeristen i 5 min og vend dem en enkelt gang,
så de bliver gennemvarme.

 
5. Server kødskiverne i tortillaerne med løg- og peberblandingen,
salsa og guacamole som tilbehør.


Tortillas med oksekød og mexicansk tilbehør - og grillABC.dk 
Både oksetyksteg og -tyndsteg egner sig
glimrende til at blive serveret rødt eller
medium-rødt.
Undgå at gennemstege kødet, for så
kan det godt blive en smule sejt.


Tortillas med oksekød og mexicansk tilbehør - og grillABC.dk 
Lad gæsterne fylde deres egne tortillas ved bordet.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 539 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her