Logo

Oksesteak whiskymarineret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksesteak whiskymarineret

 

Her er opskriften på de perfekte oksesteaks på grill - så er du altid sikker på et super resultat. Brug blot brun farin, soja og whisky - også hvidløgsbrød.

Til 4 personer

 

# Ingredienser

4 oksesteaks fx oksefilet eller ribeye

4 spsk whisky

2 spsk soja

1 spsk mørk muscovadosukker

tomatskiver

peber

nogle kviste bredbladet persille, til pynt

Tilbehør: Hvidløgsbrød

*

 

I Køkkenet

Rids fedtkanten på steakene et par steder - det forhindrer dem i at bukke enderne opad, når de grilles.

Læg kødet i en fladbundet skål (ikke metal).

 

Pisk whisky, soja, sukker og peber efter behag sammen i en lille skål.

Rør, til sukkeret er opløst.

Fordel marinaden over steakene.

Dæk med film og stil dem på køl i mindst 2 timer.

 

Ved Grillen

Varm grillen godt op.

Grill steakene kort på begge sider på grillristen, hvor grillen er varmest, i 2 min for at lukke porerne.

 

Flyt kødet hen på en mindre varm del af grillen og grill videre i 4-10 min på hver side, eller til steakene er stegt, sådan som du bedst kan lide dem.

Tjek undervejs hvor rødt kødet er ved at stikke i det med en spids kniv - hvis saften er rød, er steaken det også:

Jo lysere kød saft, desto mere gennemstegt er kødet.

 

Grill tomatskiverne let i 1-2 min.

Anret steaks og tomatskiver på varme tallerkener.

Pynt med persillekviste og server med hvidløgsbrød til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.520 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her