Logo

Oksesteak whiskymarineret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksesteak whiskymarineret

 

Her er opskriften på de perfekte oksesteaks på grill - så er du altid sikker på et super resultat. Brug blot brun farin, soja og whisky - også hvidløgsbrød.

Til 4 personer

 

# Ingredienser

4 oksesteaks fx oksefilet eller ribeye

4 spsk whisky

2 spsk soja

1 spsk mørk muscovadosukker

tomatskiver

peber

nogle kviste bredbladet persille, til pynt

Tilbehør: Hvidløgsbrød

*

 

I Køkkenet

Rids fedtkanten på steakene et par steder - det forhindrer dem i at bukke enderne opad, når de grilles.

Læg kødet i en fladbundet skål (ikke metal).

 

Pisk whisky, soja, sukker og peber efter behag sammen i en lille skål.

Rør, til sukkeret er opløst.

Fordel marinaden over steakene.

Dæk med film og stil dem på køl i mindst 2 timer.

 

Ved Grillen

Varm grillen godt op.

Grill steakene kort på begge sider på grillristen, hvor grillen er varmest, i 2 min for at lukke porerne.

 

Flyt kødet hen på en mindre varm del af grillen og grill videre i 4-10 min på hver side, eller til steakene er stegt, sådan som du bedst kan lide dem.

Tjek undervejs hvor rødt kødet er ved at stikke i det med en spids kniv - hvis saften er rød, er steaken det også:

Jo lysere kød saft, desto mere gennemstegt er kødet.

 

Grill tomatskiverne let i 1-2 min.

Anret steaks og tomatskiver på varme tallerkener.

Pynt med persillekviste og server med hvidløgsbrød til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.247 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?




Effektiv reklame - klik her