Logo

Oksesteg med dijon- og urtedressing

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksesteg med dijon- og urtedressing

 

8 personer. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 70-80 min. Grillmetode: 50/50.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 240 °C. Kernetemperatur: 58 °C. Udstyr: stegholder

 

# Ingredienser:

1 oksefilet steg á ca 1800 g
3 spsk dijonsennep
5 kviste timian
2 kviste rosmarin
2 fed hvidløg
1 tsk fennikelfrø
salt og peber

*

I køkkenet

Rør dijonsennep med finthakkede timianblade og rosmarinblade, presset hvidløg og fennikelfrø.

 

Ved grillen

Klargør grillen til 50/50 grillmetode, ca. 240-250 °C.

Brun stegen på alle sider ved direkte varme.

Tag stegen af grillen, og smør den godt ind i dijondressing.

Krydr med salt og peber.

Læg stegen i en stegholder, og sæt den på grillen ved indirekte varme.

Grill den i ca. 20 min.

Tag stegen af grillen, og lad den hvile utildækket i 10 min.

Sæt stegen tilbage på grillen, og grill den yderligere 20 min.

Tag den af igen, og lad den hvile utildækket i 10 min.

Fortsæt med interval-grillning, indtil stegen har en kernetemperatur på 58 °C.

Tag stegen af grillen, og lad den hvile tildækket i ca. 20 min., inden den skæres ud i skiver.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.089 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her