Logo

Porterhouse-steaks med rosmarin og rødvin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Porterhouse-steaks med rosmarin og rødvin

 

Amerikansk betegnelsen for en nu ikke længere eksisterende type kro, som udskænkede porter og serverede bøf, en dobbelt T-bone steak til to personer

Forberedelsestid 20-30 min. Grilltid 10-12 min. Her til 4 personer 

 
# Ingredienser
2 Porterhouse-steaks, (benfri tykstegsbøffer) hver på
450-550 g og 3 cm tykke, befriet for overflødigt fedt
lidt rapsolie
2 spsk finthakkede friske rosmarinblade
2 tsk groft havsalt
1 tsk friskkværnet sort peber
2 spsk smør

 
TIL SAUCEN
5 dl oksekødsbouillon
2½ dl tør rødvin
1¼ dl ketchup
¼ tsk tørret timian
¼ tsk friskkværnet sort peber

 
* Tilberedning
1. Bland oksebouillon med rødvin, ketchup, timian og peber i en lille gryde.
Bring det i kog på komfuret ved middel varme, skru ned og
lad saucen koge ind i 20-30 min, til der er ca. 2,5 dl tilbage.
Rør rundt af og til. Tag gryden af varmen og stil den til side.

 
2. Forbered en to-zone-grill til høj varme (se anvisning).

 
3. Pensl begge sider af bøfferne let med olie og
krydr dem jævnt med rosmarin, salt og peber.
Lad dem trække 20-30 min ved stuetemperatur, før de skal på grillen.

 
4. Rens grillristen grundigt.
Brun bøfferne over direkte høj varme og med lukket låg i ca. 6 min.
Vend dem en gang undervejs og flyt evt. rundt på dem,
så de bliver jævnt stegt.
Grill derefter bøfferne ved indirekte høj varme og med lukket låg,
til de er stegt som ønsket.
4-6 min. giver en rosa/rød bøf (medium/rare).
Flyt evt. rundt på bøfferne, så de grilles jævnt.
Anbring bøfferne på risten, så filetsiden vender længst væk fra
de varme gløder, så den ikke får for meget.
Tag bøfferne af grillen og lad dem trække i 3-5 min.

 
5. Bring saucen i kog igen, tag gryden af varmen og
rør smør i lidt ad gangen og under konstant omrøring.
Smag saucen til.
Skær kødet i skiver og server det varmt med sauce til.
Brasekartofler eller ovnbagte kartofler er velegnet som tilbehør.

 
TIPS: Drys evt. også de afplukkede rosmarinkviste direkte på de varme gløder.
Retten får en skøn aroma, hvis man bruger ege- eller mesquiteflis.
Mesquite træ når meget høje temperaturer, når det brændes og
udvikler en stærk, syrlig aroma, der giver rødt og mørkt kød en behagelig smag.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 457 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her