Logo

Steak & fries

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Steak & fries


Pommes frites, pomfritter eller fries er en ret af kartofler i kantede stave stegt i friture, i ovn eller på grill og krydret med groft salt. Der er usikkerhed om, hvor pommes frites stammer fra. I Belgien mener de, at retten er opfundet her.

 

Personer: 4. Forberedelse: Grillmetode: Indirekte/direkte. Sværhedsgrad: Let. Rotisseri med kurv. 

 

# Ingredienser

4 Rib-eye steaks (3-4 cm tykke)

flagesalt og sort peber

frisk estragon

½ citron grillet på snitfladen

2 dl mayonnaise

6 store kartofler

2 rosmarinkviste

50 ml neutral olie

*

I køkkenet

1 Krydr bøfferne med salt og peber en halv time før grillning.

2 Skyl, tør og hak estragonen fint.

Pres citronen, og bland den med estragon og mayonnaise.

3 Skyl kartoflerne og rosmarinkvistene grundigt.

Hak urterne, og skær kartoflerne i både – ikke for små.

Bland med olie, salt og rosmarin.

Læg dem i den fintmaskede kurv til rotisseriet, og klargør rotisseriet.

 

Ved grillen

1 Klargør grillen til indirekte varme – ca. 250 °C.

Placer spiddet med kurven på grillen, og tænd for motoren.

Grill kartoflerne i cirka 1 time, indtil de er sprøde.

 

2 Når du skal grille bøffer, er det vigtigt, at grillen er meget varm!

Klar grillen til direkte varme.

Pensl bøfferne med olie, og læg dem på direkte varme.

Grill dem 3-4 minutter på hver side, hvis de skal være medium.

Lad dem hvile på skærebrættet i 5 minutter.

Server dem med pomfritter og estragonmayonnaise.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.159 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?




Effektiv reklame - klik her