Logo

Rib-eye-steaks med unik krydderblanding

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rib-eye-steaks med unik krydderblanding 

 
Denne krydderblanding er glimrende, men din grillteknik er mindst lige så vigtig for dine bøffers smag og mørhed. Før du griller dem, lader du dem stå ved stuetemperatur i 20-30 min.
Det gør tilberedningstiden kortere, fordi kødet i midten hurtigere får den ønskede temperatur og bliver mørt, uden at kødet får for meget på ydersiden.
Et godt bud er salsa verde eller avocadosalsa
Forberedelsestid 5 min. Grilltid 8-10. Til 6 personer

 
# Ingredienser
6 rib-eye steaks, hver på ca. 350 g og
2½-3 cm tykke, befriet for overflødigt fedt
vegetabilsk olie
salsa verde eller avocadosalsa (efter smag)

 
KRYDDERBLANDING
4 tsk groft havsalt
1 spsk groft kværnet sort peber
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret timian
1 tsk stødt paprika
1 tsk finthakket hvidløg

 
# Ingredienser
1. Forbered en to-zone-grill til høj varme (se anvisning).
Brug udelukkende trækul, så alle bøfferne kan grilles
samtidigt over direkte varme.

 
2. Bland ingredienserne til krydderblandingen i en lille skål.
Pensl bøfferne let med olie på begge sider og
klap krydderblandingen på.
Lad bøfferne stå ved stuetemperatur i 20-30 min,
før de kommer på grillen.

 
3. Rens grillristen grundigt.
Grill bøfferne over direkte høj varme med lukket låg,
til de har fået den ønskede mørhed,
fx i alt 8-10 min for rosa/rød (medium/rare).
Drej bøfferne 90° efter 2 min og
flyt dem rundt på risten efter behov, så de grilles jævnt,
og vend dem så efter 4-5 min og
drej dem igen 90° efter ca. 2 min og flyt dem evt. igen.

 
Hvis der står høje flammer op, lægges bøfferne over
indirekte høj varme.

 
Tag bøfferne af grillen, pak dem løst ind i alufolie og
lad dem trække i 3-5 min.

 
4. Server bøfferne varme ledsaget af en salsa efter eget valg.
Et godt bud er salsa verde eller avocadosalsa (se opskrifter)

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 361 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her