Logo

T-bone steaks med tomatcoulis - og grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

T-bone steaks med tomatcoulis - og grillABC.dk 

En T-bone steak er en udskæring fra oksens ryg, der er kendt for dets T-formede ben, der giver udskæringen sit karakteristiske udtryk. En T-bone giver dig en helt unik smagsoplevelse, idet du både får en del af kvægets mørbrad og tyndsteg, som er fordelt på hver sin side af benet.

Her på siden kan du se den bedste opskrift på T-bone steaks.

Forberedelse 5 min. Stegetid 12-16 min. 4 personer

 
# Ingredienser
4 T-bone steaks på omkring 225-325 g hver
salt og friskkværnet sort peber
8 mellemstore blommetomater, halveret på langs
2 spsk olie
1 stort løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
3 spsk frisk basilikum, i strimler

 
* Tilberedning
1 Drys T-bone steakene godt med salt og peber og læg
dem midt på stegeristen direkte over varmen.
Pensl tomaterne let med olie og læg dem med den
skårne side opad rundt om kødet.
Grill tomaterne direkte over middel varme i 6-8 min, til de er møre.
Tag tomaterne af grillen og sæt dem til side.
Vend kødet og grill det i yderligere:
6-8 min (medium) eller 8-11 min (gennemstegt).

 
2. Hæld resten af olien, løg og hvidløg på en lille ovnfast stegepande.
Sæt panden på sideblusset og lad løgene stege i 6-8 min,
mens du rører i dem nu og da, til de er blevet bløde og har fået farve.
Hvis der ikke er sideblus på din grill, kan du sætte panden direkte
på stegeristen, men sørg for at håndtaget vender væk fra varmen.

 
3. Hak tomaterne groft og rør dem i løgblandingen sammen
med basilikum. Smag den til med salt og peber.
Tag T-bone steakene af grillen og lad dem hvile 5 min,
før de anrettes på fire tallerkener.
Skulle der være løbet noget saft fra kødet, hældes det straks i
tomatcoulisen, der serveres sammen med T-bone steakene.


T-bone steaks med tomatcoulis - og grillABC.dk 

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 394 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her