Logo

Flæskesteg med krydderurter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flæskesteg med krydderurter


Uanset om solen skinner eller om sneen daler, så kan du sagtens fyre op for grillen og lave den perfekte flæskesteg

 

Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 70 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 180 °C. Kernetemperatur: 68 °C.

Udstyr: Stegholder, foliebakke/fad

 

# Ingredienser

1-1,5 kg ridset svinekam

1-2 spsk fint salt

2 lime, ubehandlede

2 kvist rosmarin

1 kvist timian

12 skalotteløg, pillede

¾ l vand eller bouillon

peber til sauce

*

 

I køkkenet:

Riv limeskallen fint, og bland halvdelen af skallen med salt, grofthakket timian og rosmarin.

Gnid blandingen godt ned imellem sværene på stegen.

Læg stegen i en stegholder, og sæt den i et fad eller foliebakke.

Tilføj vand/bouillon, skalotteløg til foliebakken.

 

Ved grillen:

Klargør grillen til indirekte, høj varme, 250 °C.

Sæt stegholder og foliebakke på grillen, og grill stegen i ca. 30 min.

Skru ned for temperaturen til middelhøj varme, 180 °C, og grill videre i 30-40 min.

Tag skalotteløgene op efter 45 min, og gem dem til saucen.

Tilsæt mere væde undervejs, hvis det fordamper.

Tag stegen og foliebakken af grillen, når stegen har den rette kernetemperatur, og gem væden til saucen.

Lad stegen trække 15 min. inden udskæring, og drys med resten af limeskal ved servering.

 

Tips: Brug stegeskyen til sauce. Sigt væden ned i en gryde, og tilsæt ekstra grønsagsbouillon og 2 dl fløde. Kog saucen op. Læg de grillede løg i saucen, og smag til med peber.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.918 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her