Logo

Hickorygrillet svinekam

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hickorygrillet svinekam

 

Svinekam sælges normalt hel, med eller uden svær. Men du kan også få slagteren til at skære den igennem på langs til denne opskrift. Du kan bruge, hvad du vil; den tykkeste udgave tager bare længere tid at tilberede. Brug et stegetermometer, så er du garanteret et saftigt kødstykke fyldt med smag. Brug kuglegrill eller smoker med briketter, alternativt en gasgrill.

4-6 portioner

 

#

ca. 1 kg svinekam uden spæk

Saltlage, se opskrift

Grillede ferskner med lufttørret skinke, se opskrift nedenfor

stykker af hickory nøddetræ eller andet løvtræ, der har ligget i blød i vand

*

 

1. Læg kødet i lagen, og lad det stå på køl mindst et døgn. Tag det op, og skyl det.

 

2. Lad briketterne brænde ned, til gløderne er grå.

Luk låget, og lad spjældet stå åbent i bunden og i låget.

Kontroller varmen, ca. 120 °C er passende.

Fordel de glødende briketter i to bunker i hver sin side af grillen.

Læg et par træstykker på gløderne.

Læg kødet mellem glødebunkerne, så det tilberedes ved indirekte strålevarme under lukket låg.

Tilbered knapt 2 timer eller til kødets midtertemperatur er 65 °C.

Tilsæt flere glødende briketter og røgtræ hvert 45. minut, så temperatur og røg holdes stabile.

 

Servering: Tag svinekammen op, pak den ind i folie, og lad den hvile ca. 5 min. eller til midtertemperaturen er 68-69 °C.

Jeg synes personligt, at kødet bliver mere saftigt og velsmagende på den måde, selvom 72 °C er den klassiske serveringstemperatur.

Grill fersknerne imens.

Skær kødet i tynde skiver, og server grillede ferskner til.

 

Grillede ferskner med lufttørret skinke

8 portioner

#

4 store, modne ferskner eller nektariner

200 g lufttørret skinke, italiensk prosciutto eller spansk jamón serrano

*

1. Skær fersknerne i halve.

Skær hver halvdel i tre både, i alt 24 både.

Skær hver skive skinke i to strimler på langs, og vikl en om hver fersken.

Den behøver ikke dække hele ferskenbåden.

 

2. Lad kullene brænde ned, til gløderne er grå.

Kontroller varmen, der skal være middelstærk.

Giv fersknerne 1-2 min. på hver side over direkte varme.

Server straks.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.339 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her