Logo

Porchetta med rosmarin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Porchetta med rosmarin

 

Porchetta er en vidunderlig traditionel italiensk ret af svineslag, som ... løg, hvidløg, timian eller rosmarin, der tilberedes på grillen

 

Personer: 5. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 3 timer. Grillmetode: Direkte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 225 °C. Udstyr: Rotisseri

 

# Ingredienser

1 svineslag a 2-3 kg

1 bdt bredbladet persille

1 bdt timian

2 bdt rosmarin

1 bdt oregano

8-9 skalotteløg, finthakkede

10-12 hvidløgsfed, friskrevne

1,5 dl mørk øl (brown ale)

salt og peber

*

I køkkenet

Puds svineslaget af, så det er trimmet for ben og ukurant kød.

Rids skindsiden med en skarp kniv, pas på ikke at skære helt igennem – skær kun ned til fedtkanten.

Vend svineslaget om, så det ligger med kødsiden opad.

Skyl krydderurterne og hak dem groft.

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.

Drys urter og løg over svineslaget.

Krydr med salt og peber.

Rul svineslaget så stramt som muligt.

Snør kødsnor stramt op om svineslaget, og bind derefter hele stykket op i mellemrum a 3-4 cm.

Krydr sværen med fint salt og peber.

Sæt porchettaen på spiddet til rotisseriet.

 

Ved grillen

Klargør grillen klar til indirekte, høj varme, ca. 250 °C.

Sæt spiddet i rotisseriets motor, tænd den.

Lad nu porchettaen snurre i 30 minutter.

Skru ned til 180 °C.

Pensl kødet med øl den sidste time, hver 15. minut.

Tag kødet af, når kernetemperaturen er 65 °C – lad porchettaen hvile utildækket i minimum 30 minutter inden servering.

Hviletiden er vigtig, da saften her får tid til at trække tilbage ud i kødet og dermed gør kødet mere saftigt.

 

Tips: For at sikre at du får sprød svær, er det en god idé at salte sværen et døgn i forvejen. Det får væde til at trække ud af sværen. Det kræver desuden frisk kød at opnå sprød svær – frossent kød vil sjældent give sprødt svær.

 

For at undgå blød svær, når kødet rulles sammen, skal du i den ene side af slaget – på langs – skære 5 cm svær af, så der kun er kød tilbage på dette stykke. Det gør, at når du ruller kødet, vil der ikke være overlapning, som gør det umuligt for sværen at blive sprød.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.914 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her