Logo

Grillspid med kylling, kalv og reje

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillspid med kylling, kalv og reje


Her får du vores opskrift på lækre og nemme grillspid, med både kylling, kalv og rejer. Lav dine egne grillspid og nyd at bruge din grill. Prøv fx grillspyd med lam, oksekød, laks, mørbrad, grønsager eller frugt. Grillspid er godt i madkurven, når turen går til stranden, skoven eller ...

 

Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 10 min. Grillmetode: Direkte.

Optænding - gas: Middel. Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Grillspid

 

# Ingredienser

Kyllingespid:

2 kyllingebryst

8 små skalotteløg

1 rødt æble

4 myntekviste

 

Kalvespid:

250 g kalvefilet

1 lille hokkaidogræskar

1 bundt salvie

12 små letkogte kartofler

 

Rejespid:

8 store rejer

8 radiser

4 røde chilier

½ bundt koriander

2 lime

*

 

I køkkenet

Kyllingespid:

Pil løgene, og giv dem et opkog i 10 minutter.

Fjern de yderste to lag.

Skyl æblet, og skær det i otte både.

Fjern kernehus og stilk.

Skær hvert kyllingebryst i fire stykker.

Sæt kylling, løg, æblebåde og skyllede mynteblade på grillspiddene skiftevis.

 

Kalvespid:

Skær kalvefilet i tern a 3 x 3 cm.

Skræl græskarret, og skær det så i samme størrelse tern.

Sæt kalvekød, græskar, skyllede salvieblade og kartofler på grillspiddene skiftevis.

 

Rejespid:

Skyl rejerne – du kan eventuelt vælge at pille dem, men de kan også sagtens grilles med skal.

Skyl radiserne, og skær top og bund af.

Flæk chilierne og fjern kernerne.

Skær hver halvdel i to.

Skyl limene, og skær dem i fire både hver.

Sæt så rejer, radiser, chili, skyllede korianderblade og lime på grillspiddene skiftevis.

 

Ved grillen

1. Gør grillen klar til direkte varme.

Brug det, der svarer til lige knap én grillstarter klargjorte briketter, hvis du griller på kulgrill.

2. Lad risten blive godt varm.

Smør den med olie, og læg så grillspiddene på.

Læg låget på grillen, og grill spiddene cirka to minutter på hver side.

Servér spiddene – fx med en god salat og soja til rejespiddene.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.857 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her