Logo

Kylling krydret og lagt i pitabrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling krydret og lagt i pitabrød

 

Lækre og sunde pitabrød med marinerede kyllingestykker og lækker hjemmelavet chilisauce. Pitabrødene kan laves i forvejen og ...

Til 4 Personer. Familiens livretter

 

# Ingredienser 

500 g kyllingebryst uden skind og ben, i 2½ cm store tern

3 spsk yoghurt naturel

1 tsk chilipulver

3 spsk limesaft

1 spsk frisk koriander, fintsnittet

1 frisk grøn chili, uden kerner og finthakket

1 spsk solsikkeolie

 

Chilisauce:

2 spsk solsikkeolie

1 løg, hakket

2 fed hvidløg, knuste

4 store tomater, flåede, uden kerner og hakkede

2 friske røde chilier

et nip stødt spidskommen

salt og peber

 

Tilbehør:

4 pitabrød

¼ icebergsalat, strimlet

2 tomater, i tynde skiver

8 forårsløg. fintsnittede

1 spsk citronsaft

8 syltede jalapeño-chilier, afdryppede

*

 

I køkkenet

Kom kyllingen op i en stor skål.

Pisk yoghurt, chilipulver, limesaft, frisk koriander, grøn chili og solsikkeolie sammen i en skål og krydr med salt og peber.

Fordel marinaden over kyllingen og vend det godt sammen.

Dæk med film, stil kyllingen på køl og lad den marinere i 2 timer.

 

Chilisauce: Varm olien op i en lille gryde. Tilsæt løg og hvidløg og svits det ved svag varme under jævnlig omrøring i 10 min, eller til løget er let gyldent.

Tilsæt tomat, chili og spidskommen og krydr med salt og peber.

Lad saucen simre ved svag varme i 15 min, eller til den er tyknet.

Stil chilisaucen ude i siden af grillen for at holde den varm.

 

Lad kyllingen dryppe af, men gem marinaden.

Sæt kyllingen på stålspid eller træspid der er udblødt i vand i 30 min.

 

Ved grillen

Varm grillen godt op.

Grill spiddene på grillristen ved jævn-stærk varme i 6-10 min, eller til de er gennemstegte.

Vend dem jævnligt undervejs og pensl dem med marinaden.

Lun i mellemtiden pitabrødene på grillen og åbn dem lidt med en kniv.

Tag kyllingen af spiddene og fyld den i brødene sammen med salat, tomatskiver og forårsløg.

Stænk med citronsaft og slut af med et par syltede chilier.

Server straks med chilisaucen til.

 

 

Info: Pita eller pitabrød er et rundt hvede fladbrød med gær. Pita er det græske ord for flad. Pitabrød kommer fra, og er meget brugt i det tyrkiske køkken og ellers i middelshavsregionen

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.830 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Effektiv reklame - klik her