Logo

Kyllingebryst med tomat, squash og basilikum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingebryst med tomat, squash og basilikum 

 
De bedste grillede kyllingebryster bliver dejligt saftige med rigtig god smag takket være den gode græske marinade. Det er et af sommerens trækplastre
4 personer

 
# Ingredienser
4 kyllingebrystfileter
salt og friskkværnet peber
2 tomater, i tynde skiver
1 stor squash, i tynde skiver
8 friske basilikumblade
olie til pensling

 
MARINADE
2 spsk olie
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk persille, finthakkede
1 spsk frisk oregano, finthakket

 
NYE KARTOFLER PÅ SPID:
1 kg små, nye kartofler
1 spsk olie
salt og peber
2 spsk persille, finthakket

 
* Tilberedning
Varm grillen op.
Skær hvert kyllingebryst halvvejs igennem.
Drys med salt og peber.
Bland alle ingredienserne til marinaden og lad kødet marinere heri 30 min

 
Tag kødet op, kasser marinaden og dup kødet tørt med køkkenrulle.
Læg tomatskiver, squashskiver og basilikumblade i hvert kyllingebryst og 
fæst med en tandstik.
Drys med salt og peber.

 
Pensl grillen med olie og grill kødet over direkte varme 20-30 min eller 
indtil saften fra kødet er klar.
Vend dem ofte og pensl med mere olie.
Serveres med kartofler på spid og tomatsalat.

 
NYE KARTOFLER PÅ SPID:
Et par timer før de skal grilles, koges kartoflerne i letsaltet vand ca 10 min
Vend dem i olien blandet med salt, peber og persille og sæt dem på spid.
Læg spiddene på risten og giv dem 7-8 min på hver side.

 
Tips: Velegnet som tilbehør til mange af retterne her på sitet.

 
Hedder det Grillspid eller grillspyd

 
Energi pr. pers: 2100 kj/500 kcal. Protein: 26% 32 g. Fedt 34% 19 g. Kulhydrat: 40% 49 g.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 391 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her