Kyllingevinger er den perfekte fingermad som forret eller
appetizer. Det giver samtidig en ekstra dimension til smagsoplevelsen, når du
bruger klør fem, noget som både små og store vil sætte pris på. Brug briketter
eller kul og en kuglegrill eller gasgrill med låg.
4 portioner
#
1 kg kyllingevinger (12-14 stk.)
1 spsk olie
Provencalsk krydderiblanding. se opskrift
citronbåde, til servering
1. Bland vingerne med olie og krydderiblandingen.
2. Lad briketterne brænde ned, til gløderne er grå.
Luk låget, og lad spjældene være åbne både i bunden og i
låget.
Kontroller varmen: Omkring 200 °C er en god starttemperatur.
Strålevarmen skal være middelstærk.
Læg vingerne på grillen, så de steges ved direkte varme.
Læg låget på, og regn med 10 min.
Vend kyllingevingerne, og grill dem 10 min. mere under låg.
Hvis vingerne får for meget farve, skubber du dem ud til
siden, så de får indirekte varme.
Pres citronsaft ud over vingerne, og spis dem med fingrene.