Logo

Helstegt lammebov

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Helstegt lammebov

 

Boven er en af de dele af lammet med mest smag. Brug en kuglegrill eller smoker og briketter eller træ, alternativt en gasgrill.

6 portioner

 

#

knapt 2 kg udbenet hel lammebov med skank (ca. 3 kg med ben)

5 store fed hvidløg

2 dl ribbet mynte

2 dl ribbet persille

½ dl olie

salt og friskkværnet sort peber

bomuldsgarn til opbinding

kraftig alufolie

+

 

1. Begynd med at skære bovbladet løs.

Følg hele tiden benets form med kniven.

Puds derefter synligt fedt rundt om boven fra.

Skær med kniven langs øverste del afbenet ned til leddet.

Bræk eller skær øverste del afbenet af.

 

2. Krydr lammeboven ind- og udvendigt med salt og sort peber.

Blend hvidløg, mynte og persille med olien til en jævn pure.

Smør kødsiden med pureen.

 

3. Bind boven sammen.

Start med den tykkere del af boven, og rul den sammen så rund som muligt.

Slå garnet rundt om den ene hånd, og lav et øje.

Læg øjet rundt om rullens ene ende, og stram til.

Gentag med resten af rullen, og afslut ved at binde enderne sammen.

Boven kan eventuelt bindes sammen med flere korte stykker, som bindes sammen hver for sig.

 

4. Lad briketterne brænde ned, til gløderne er grå.

Luk låget, og lad spjældet stå åbent i bunden og i låget.

Kontroller varmen, ca. 160 °C er en passende starttemperatur; strålevarmen skal være middel til svag.

Fordel de glødende briketter i to bunker i hver sin side af grillen.

Læg lammeboven mellem glødebunkerne, så den tilberedes ved indirekte strålevarme under lukket låg.

Tilbered kødet ved cirka 130 °C mindst 3 timer.

Tilsæt flere glødende briketter hvert 45. minut, så temperaturen holdes stabil.

 

5. Efter 3 timer pakkes hele boven ind i kraftig alufolie, så det bliver en lufttæt pakke.

Fortsæt med at grille ved indirekte varme og under låg 45 min. eller til boven føles blød ved berøring.

Skær lammeboven ud i tynde skiver.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.287 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her