Logo

Lammekølle med mynte og spidskommen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammekølle med mynte og spidskommen 

 
Saftig og velsmagende lammekølle, der laves i grillen, så det er super enkelt. Kødet får desuden selskab af mynte, krydderpasta og dijonsauce – et pletskud.
Forberedelsestid 20 min. Trækketid 1-2 timer. Grilltid 30-45 min. Til 6 personer

 
# Ingredienser
1 udbenet lammekølle, ca. 1¼ kg
1 stor håndfuld friske mynteblade

 
TIL KRYDDERPASTAEN
2 tsk spidskommenfrø
1 tsk sorte peberkorn
3 store fed hvidløg, pillet
1 tsk groft havsalt
1 tsk tørret oregano
½ tsk stødte røde chiliflager
2 spsk olie
1 spsk friskpresset citronsaft

 
TIL SAUCEN
250 g cremefraiche (18 %)
4 spsk dijonsennep
1 spsk finthakkede, friske mynteblade
½ tsk groft havsalt

 
* Tilberedning
1. Krydderpastaen:
Knus spidskommenfrø og peberkorn i en morter, tilsæt hvidløg,
salt, oregano og chiliflager og stød alt fint.
Rør olie og citronsaft i til en jævn pasta.

 
2. Befri omhyggeligt lammekøllen for overflødigt fedt og sener.
Læg den med kødsiden opad på et rent skærebræt.
Det er vigtigt, at kødet har en jævn tykkelse på 2½-3 cm overalt.
Meget tykke dele skal derfor skæres af og grilles separat.
Lidt mindre tykke dele snittes let på skrå og åbnes op som en bog.
Smør halvdelen af krydderpastaen på lammekøllens inderside.
Fordel myntebladene langs midten af indersiden på den lange led.
Rul kødet stramt sammen med skindsiden udad, og
smør resten af krydderpastaen på skindsiden.
Ombind kødet med køkkengarn med 3½ cm mellemrum,
så det bliver en rullesteg.
Skær løse garnender af.
Pak kødet ind i plastfolie og lad det marinere 1-2 timer i køleskab.

 
3. Forbered en to-zone-grill til middel varme (se anvisning).

 
4. Rør alle ingredienser til saucen til en jævn masse i en lille skål.
Lad både sauce og kød hvile 20-30 min ved stuetemperatur,
før kødet lægges på grillen.

 
5. Rens grillristen grundigt.
Grill lammekødet med fedtsiden nedad over direkte middel
varme med lukket låg i 10-15 min; vend kødet et par gange,
til det er gyldenbrunt over det hele.
Drej og flyt kødet rundt på risten, så det steges jævnt.
Grill derefter kødet videre over indirekte middel varme, til det er
grillet efter ønske; til rosa/rødt (medium/rare) tager det 20-30 min.
Flyt og vend kødet af og til, så det bliver jævnt mørt.

 
Tag kødet af grillen og lad det trække i ca. 10 min.
Fjern køkkengarnet.
Skær kødet på tværs i 1 cm tykke skiver og server det varmt eller
ved stuetemperatur ledsaget af saucen.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 417 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her