Logo

Lammekølle med balsamico og mynte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammekølle med balsamico og mynte


Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk - Prøv denne fantastiske lammekølle lækker marineret i hvidløg, balsamico, mynte og revet citronskal serveret med grillede grønsager. 

Til 4 Personer.  

 

# Ingredienser

1 lammekølle, udbenet, ca. 1,8 kg

8 spsk balsamico

revet skal og saft af 1 citron

1½ dl solsikkeolie

4 spsk frisk mynte, finthakket

2 fed hvidløg, knuste

2 spsk rørsukker

salt og peber


Tilbehør:

grillede grønsager, fx peberfrugter og courgetter

sorte eller grønne oliven

 

* Tilberedning

 

I køkkenet

1 Bred den udbenede lammekølle ud, så den ligner en sommerfugl i faconen.

Stik 2-3 lange grillspid igennem den, så den bliver nemmere at vende på grillen.

 

Pisk balsamico, citronskal og -saft, solsikkeolie, mynte, hvidløg, rørsukker samt salt og peber efter behag sammen i en skål (ikke metal).

 

Læg lammet i en plast-frysepose, hæld marinaden i posen og vend det rundt et par gange, så det er godt smurt ind i marinaden.

Læg det på køl i mindst 6 timer eller helst natten over, gerne med et fad under.

Vend posen undervejs.

 

Ved grillen

Varm grillen godt op.

Tag lammet op af marinaden, men gem den til at pensle med senere.

Anbring risten ca. 15 cm over varmen og grill lammet 30 min på hver side.

Vend kun den ene gang undervejs og pensl ofte med marinaden.

 

Læg lammet over på et skærebræt og fjern spiddene.

Skær lammet i skiver på tværs af kødfibrene og server med grillede grønsager og oliven.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.213 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her