
 
Fisk er sundt og nemt at lave i en travl hverdag. Er du gået
død i de samme opskrifter? Vi har lavet fisk på nye måder, som både børn og
voksne kan lide
Til 4 personer 
 
# Ingredienser 
150 g kartofler, skrællede og i tern 
225 g torskefilet, uden skind 
225 g røget hellefisk, uden skind 
1 spsk citronskal, fintrevet
1 spsk persille, finthakket 
1-2 spsk hvedemel 
1 æg, let sammenpisket 
75 g frisk rasp 
2 spsk solsikkeolie 
salt og peber 
4 burgerboller 
*
I Køkkenet 
Kog kartoflerne i en gryde letsaltet kogende vand i 15-20
min, eller til de er møre. 
Hæld vandet fra og mos dem. 
Skær begge slags fisk i mindre stykker og kom dem op i en
foodprocessor sammen med de mosede kartofler, citronskal, persille samt salt og
peber efter behag. 
Blend det til en fars ved hjælp af pulsknappen. 
Form farsen til 4 burgere og vend dem i mel. 
Dæk med film og stil dem på køl i 30 min. 
 
Kom æg og rasp op i 2 dybe tallerkener og vend burgerne
først i æg - lad dem dryppe godt af hen over tallerkenen - og derefter i rasp. 
Stil dem på køl i yderligere 30 min. 
 
Ved Grillen 
Varm grillen godt op. 
Pensl burgerne let med olie og grill dem på grillristen i
4-5 min på hver side, eller til de er gyldenbrune og gennemstegte. 
Server i de lune, ristede burgerboller.