Logo

Burger med frisk tun og mangosalsa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Burger med frisk tun og mangosalsa

 

Den ultralette: Tunbøf med mangochutney serveret i burger med mangosalsa og jalapeño chili. Vi giver her et bud på en sund burger.

Til 4-6 personer

 

# Ingredienser

225 g søde kartofler, skrællede og i tern

450 g frisk tunsteak

6 forårsløg. fintsnittede

175 g courgette, revet

1 frisk rød jalapeño chili, uden kerner og finthakket

2 spsk mangochutney fra glas

1 spsk solsikkeolie

salt

salatblade

4-6 durumboller

 

Mangosalsa:

1 stor moden mango, skrællet og uden sten

2 modne tomater, finthakkede

1 frisk rød jalapeño chili, uden kerner og finthakket

4 cm agurk, finthakket

1 spsk frisk koriander, fintsnittet

1-2 tsk flydende honning

*

 

I Køkkenet

Kog de søde kartofler i en gryde letsaltet kogende vand i 15-20 min, eller til de er møre.

Hæld vandet fra, mos dem og kom dem op i en foodprocessor.

Skær tunen i tern og kom dem op til kartoflerne.

 

Tilsæt forårsløg. courgette, chili og mangochutney og blend det sammen ved hjælp af pulsknappen.

Form farsen til 4-6 burgere, dæk med film og stil dem på køl i 1 time.

 

Salsa: Skær mangoen i skiver og tag 8-12 pæne skiver fra til serveringen.

Hak resten fint og vend dem sammen med tomat, chili, agurk, koriander og honning.

Dæk med film og stil salsaen på køl i 30 min, så smagen kan udvikle sig.

 

Ved Grillen

Varm grillen godt op.

Pensl burgerne let med olie og grill dem på grillristen i 4-6 min på hver side, eller til de er rygende varme.

Server enten i lune boller eller med bollerne ved siden af og med mangosalsa, mangoskiver og salatblade til.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 215 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Burger af søde kartofler med græsk halloumiBurger med ''bøffer'' af søde kartoffelskiver, revet græsk halloumi-ost og hjemmelavet...
• Burger vegetarisk chiliVi laver vegetarisk burger med chilimayo og cheddarost. Få opskriften på byens grønneste...
• Burger med butternut- græskar og polentaByg dine "veggie" burgere med polenta, græskar, selleri, nødder, parmesan og så blandede...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os