Logo

Krebs i dildlage a la Krebsegilde-style

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Krebs i dildlage a la Krebsegilde-style

 

Danske flodkrebs, Astacus astacus, er i sæson i august og september. Man kan også få nogle spanske som også er fine, men man skal prøve nogle af de danske som fås meget større.

Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 12 timer (Inkl. afkøling) Grillmetode: Direkte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 250 °C. Udstyr: Stegegryde (evt. 2 stk.)

 

# Ingredienser

Lage:

20 dildkviste + 5 dildkviste til pynt

2 fl mørk øl

1 dl salt

3 spsk. sukker

4 l vand

 

Krebs:

2 kg levende krebs

Vand til kogning af krebs

 

I køkkenet

Hak dild fint.

 

Ved grillen

Lage:
Klargør grillen til direkte, høj varme.

Sæt gryden direkte på risten og lad den varme op.

Tilsæt dild, mørk øl, salt, sukker og vand til gryden.

Lad det koge ind i et par minutter. Hæld lagen over i en skål.

 

Krebs:
Fyld gryden halvt op med vand, og opvarm vandet, så det bulderkoger.

Tilsæt de levende krebs med hovedet først (cirka 5 stk. ad gangen).

Start med den største.

Giv dem cirka et halvt minut eller til de er røde.

Læg herefter krebsene over i lagen.

Hæld lage og krebs tilbage i gryden, når alle krebsene er kogt.

Lad dem simre i 5 minutter med låget på.

Evt. skum kan fjernes med en hulske.

Tag gryden af grillen, og lad krebs afkøle i lagen (sørg for, at alle krebs er dækket af lagen).

Læg låget på gryden, når lagen er afkølet, og stil gryden i køleskabet natten over.

Hæld lagen fra umiddelbart inden servering.

 

Tips: Server krebsene i gryden pyntet med dild

Friske, danske krebs er dyre og ikke nemme at få fat i. Frosne krebs fra fx Kina fås i alle større supermarkeder, de ligger i dildlage, er klar til servering.



 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 342 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Krebsesalat røgetLækker og nemt smørrebrød med krebsehaler i cremefraiche, fennikel, dild og med...
• Krebs grillede med frisk limepestoEn lækker ”pil-selv”-forret; Grillede krebs med limepesto Skal det være festligt, er denne...
• Krebsesalat røgetLækker og nemt smørrebrød med krebsehaler i cremefraiche, fennikel, dild og med...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os