
 
Byg dine "veggie" burgere med polenta, græskar,
selleri, forårsløg, nødder, parmesan og så blandede krydderurter med tomat og
grøn salat - egnet til ovne og grill
Til 4-6 personer 
 
# Ingredienser 
450 g butternut-græskar (225 g i skrællet vægt uden kerner),
i grove stykker 
1½ dl vand 
85 g forkogt polenta 
125 g knoldselleri, skrællet og revet 
6 forårsløg. fintsnittede 
125 g pekannødder, hakkede 
50 g parmesan, friskrevet 
2 spsk friske blandede krydderurter, finthakkede 
2 spsk fuldkornshvedemel 
2 spsk solsikkeolie 
salt og peber 
 
Tilbehør: 
4-6 burgerboller 
diverse grøn salat 
tomatskiver 
pommes frites (se en god opskrift her)
* 
 
I Køkkenet 
Kog græskarternene i en gryde letsaltet kogende vand i 15-20
min, eller til de er møre. 
Hæld vandet fra og hak eller mos det fint. 
Kom vandet i en anden gryde og bring det i kog. 
Hæld langsomt polentaen i under omrøring og kog den ved svag
varme, igen hele tiden under omrøring, i 5 min, eller til polentaen tykner. 
 
Tag gryden af varmen og tilsæt græskarmos, selleri,
forårsløg, nødder, ost, krydderurter samt salt og peber efter behag. 
Ælt det godt sammen og form farsen til 4-6 lige store
burgere. 
Vend dem i mel, dæk med film og stil dem på køl i 1 time. 
 
Ved Grillen 
Varm grillen godt op. 
Pensl burgerne let med olie og grill dem på grillristen i
5-6 min på hver side, eller til de er gennemstegte. 
Server i de lune boller sammen med diverse grøn salat og
tomatskiver, og med pommes frites til.