
 
En dejlig burger med stegte champignoner som fornyelse af
fyldet, samt gulerod, løg og courgette.
Burgeren er i grovbolle med tomat og sauce tartare
Til 4 personer
 
# Ingredienser 
125 g champignoner 
1 gulerod 
1 løg 
1 courgette 
2 spsk solsikkeolie, plus ekstra til at pensle med 
25 g usaltede jordnødder 
125 g frisk rasp 
1 spsk frisk persille, hakket 
1 tsk gærekstra kt 
1 spsk hvedemel 
salt og peber 
 
Tilbehør: 
4 flade rugboller 
sauce tartare 
salatblade 
tomatskiver 
* 
 
I Køkkenet 
Hak svampe, gulerod, løg og courgette med en skarp kniv og
stil dem til side. 
Varm olien op på en tykbundet pande, tilsæt svampene og
svits dem under omrøring i 8 min, eller til al væden er fordampet. 
Tag dem op med en hulske og kom dem over i en stor skål. 
 
Kom gulerod, løg, courgette og jordnødder op i en
foodprocessor og blend det meget fint. 
Kom grønsagerne op i skålen til svampene og tilsæt rasp,
persille og gærekstrakt. 
Krydr med salt og peber. 
Kom lidt mel på hænderne og form farsen til 4 burgere. 
Læg dem på en stor tallerken, dæk med film og stil dem på
køl i mindst 1 time og op til 1 døgn. 
 
Ved Grillen 
Varm grillen godt op. 
Pensl svampeburgerne med solsikkeolie og grill dem på
grillristen i 8-10 min på hver side. 
Server alene eller i de lune boller med sauce tartare,
salatblade og tomatskiver.