Logo

Majskolber - og grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Majskolber - og grillABC.dk 

 
Her får du 3 gode opskrifter på grillede majskolber:
 – Hvilken en vælger du?
Majskolber med smør,
Majs med heftig sauce
Majs med chili og koriander
Tip fra kokken

 
Forberedelse 10 min + iblødsætning. Grilltid 20 min. 4 personer

 

Majskolber med smør

# Ingredienser
4 majskolber med blade
115 g blødt smør
 
* Tilberedning
1. Læg kolberne (med blade) i blød i rigeligt koldt vand i ½ time.
 
2. Tag kolberne op af vandet og ryst vandet af dem.
Fold forsigtigt bladene tilbage uden at ødelægge kernerne og
fjern derefter silken.
Smør kolberne med smør og fold bladene op omkring dem igen.
Bind bomuldssnor omkring toppen for at holde bladene samlet og
smørret inde.
 
3. Læg kolberne på stegeristen og grill dem indirekte over
middel varme i 15-20 min, til de er møre.
Til toppen

 

Majs med heftig sauce

# Ingredienser
2 løg, hakkede
2 fed hvidløg, knuste
4 spsk limesaft
2 spsk mørk sirup
2 spsk soyasauce
2 spsk frisk ingefær, hakket
2 jalapeño chilier renset for kerner og hakkede
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt allehånde
½ tsk stødt muskatnød
6 majskolber uden blade
 
* Tilberedning
Hæld alle ingredienser undtagen majskolberne i
en foodprocessor og hak dem fint.
Læg majskolberne på hver sit store stykke stanniol
og hæld saucen over.
Pak kolberne ind i stanniol og grill dem indirekte over
middel varme i 15-20 min, til de er møre.
Til toppen

 

Majs med chili og koriander

# Ingredienser
115 g blødt smør
1 rød chili, renset for kerner og hakket fint
1 spsk frisk koriander, hakket fint
 
* Tilberedning
Rør smør, chili og koriander sammen og
følg i øvrigt opskriften øverst på siden.
Til toppen

Majskolber - og grillABC.dk 

Sørg for, at du ikke kommer til at trække
bladene helt af, men vend dem kun nedad,
som på en banan, og kom smør på kolben
med en gaffel eller en ske.


Majskolber - og grillABC.dk 

Lige når bladene foldes op om kolben,
holdes de på plads af smørret.
Det er dog nødvendigt at binde dem
sammen foroven, da de ellers åbner sig,
når smørret smelter.
 

Majskolber - og grillABC.dk

Tip fra kokken

Hvis kolben ikke er fuldstændig dækket
af blade, så fjern dem helt.
Smør kolberne med smør og pak dem ind
enkeltvis i stanniol.
Følg i øvrigt opskriften ovenfor.
Til toppen
 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk
 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 478 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her