Logo

Smørbløde grillede løg – brug grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Smørbløde grillede løg – brug grillABC.dk 

 
Grillede løg er et nemt og lækkert tilbehør til grillmaden. Løg på grillen bliver søde og lækre, og er dejligt tilbehør til kød, fjerkræ eller fisk.
Forberedelsestid 10 min. Grilltid 1¼-1¾ min.Til 4-6 personer

 
# Ingredienser
6 store løg med skal, hver på 250-280 g
60 g smør
½ tsk groft havsalt
¼ tsk friskkværnet sort peber
1 tsk sherryeddike
1 spsk finthakket bredbladet persille

 
* Tilberedning
1. Forbered en to-zone-grill til middel varme (se anvisning).

 
2. Læg de upillede løg på kulristen, så de vender mod gløderne.
Luk låget og grill løgene i 1-1½ time, til de er meget møre.
Flyt rundt på løgene undervejs og vend dem, så forkullet skal
vender bort fra gløderne.
Løgene er færdige, når de er sorte flere steder, og man uden
besvær kan stikke spidsen af en skarp kniv helt ind i løgkødet
og trække den ud igen.
Nogle løg skal måske have længere tid end andre.

 
3. Læg nu mere kul på for at grille løgene færdige ved middel varme.

 
4. Tag løgene af grillen og lad dem køle helt af.
Skræl dem varsomt, så rodenden holdes intakt, da det er den,
der holder løglagene sammen.
Skær derefter hvert løg igennem på langs gennem stilk og rodende.

 
5. Sæt grillristen i, når varmen er tilpas.
Smelt smørret i en stabil ca. 25x35 cm stor alubakke over
direkte middel varme.
Læg løgene i bakken i et lag og krydr med salt og peber.
Vend løgene i det smeltede smør med en grilltang,
så de dækkes jævnt.

 
6. Stil alubakken over indirekte middel varme og grill løgene
med lukket låg i ca. 15 min, vend dem forsigtigt en gang eller to,
til de begynder at blive brune.
Hvis løgene ikke skal serveres med det samme, kan man lægge
alufolie over og holde dem varme over indirekte varme i op til 30 min.
Stænk sherryeddike over løgene, giv dem et drys persille og
server dem varme.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 375 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her