Logo

Marinader - 4 rigtig gode

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marinader - 4 rigtig gode 


HVOR LÆNGE SKAL MAN MARINERE?

Det afhænger både af, hvor stærk marinaden er, men også af grillmaden.

Hvis marinaden indeholder smagsintensive ingredienser, fx sojasauce,

alkohol eller stærke krydderier, kan deres aroma være for dominerende,

og hvis fisk og kød marineres for længe i syreholdig marinade, risikerer

man, at det bliver enten tørt eller 'smattet' på overfladen.

Hvis rå grillmad marineres, skal man kassere marinaden bagefter eller

koge den i mindst 30 sekunder for at dræbe alle bakterier.

Opkogte marinader er ofte velegnede som kryddersauce til at pensle på maden.

 
15-30 min    Mindre grillmad som skaldyr, fiskefileter, kødterninger

til spid og sarte grønsager

-

1-3 timer     Tyndt skåret, udbenet kød som kyllingebryst, svinefilet,

koteletter, bøffer og robuste grønsager
-
2-6 timer      Større kødstykker med og uden ben som lammekølle,

hele kyllinger og oksestege
-
6-12 timer  Meget store eller 'sejere' kødstykker som ribbensteg,

en hel skinke, svinebov og kalkun

 

 
MOJO-MARINADE
Giver ca. 1,8 dl
4 spsk friskpresset appelsinsaft
3 spsk friskpresset limesaft
3 spsk rapsolie
2 spsk finthakkede korianderblade
1 spsk finthakket jalapeño-chili, med kerner
1 spsk finthakket hvidløg
¾ tsk stødt spidskommen
½ tsk groft havsalt

 

 
CITRON-SALVIE-MARINADE
Giver ca. 2,5 dl
1 spsk fintrevet økologisk citronskal
4 spsk friskpresset citronsaft
4 spsk rapsolie
3 spsk finthakkede friske salvieblade
2 spsk finthakket skalotteløg
2 spsk sennepsfrø
1 spsk finthakket hvidløg
1 spsk knuste sorte peberkorn

 

 
TERIYAKI-MARINADE
Giver ca. 5 dl
2,5 dl ananassaft
1,25 dl ikke for salt sojasauce
8 spsk finthakket løg
1 spsk mørk sesamolie
1 spsk fintrevet frisk ingefær
1 spsk finthakket hvidløg
1 spsk mørk farin
1 spsk friskpresset citronsaft

 

 
GRÆSK MARINADE
Giver ca. 1,25 dl
6 spsk rapsolie
3 spsk rødvinseddike
½ tsk finthakket hvidløg
½ tsk groft havsalt
½ tsk tørret oregano
¼ tsk stødte røde chili flager

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 231 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her