Logo

Saltlage med sukker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Saltlage med sukker

 

Meget anvendt som smagstilsætning af store kødstykker, helt fjerkræ samt fisk. Lagen giver en letsprængt, mild og god smag til hovedråvaren, som ellers kan være svær at opnå. Jeg bruger den til mad, der skal barbecuerøges eller helgrilles. Lad råvaren ligge mindst 1 døgn i lagen og max. 3. Portionen rækker til 5-6 kg kød.

 

#

3 dl salt

3 dl sukker

5 liter vand

2 laurbærblade

1 spsk knust sort peber

1 tsk chiliflager

*

Kog 1 liter vand op med salt og sukker, så det opløses.

Tilsæt de resterende 4 liter koldt vand samt laurbær, peber og chili.

Lad lagen få stuetemperatur, før du lægger råvaren i.

Ubrugt væske kan opbevares flere måneder tildækket i køleskab.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.611 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her