 
 
 
HVOR LÆNGE SKAL DET
TRÆKKE? 
Hvis en
krydderblanding får lov at trænge længe ind, bliver kødet ikke bare krydret og
får en intensiv aroma, men når maden bliver grillet, får det også en dejlig
sprød skorpe. Men salt og sukker trækker også væske ud af kødet, hvilket ganske
vist intensiverer smagen, men samtidig også gør kødet mere tørt. Så hvor længe
skal man lade en krydderblanding trænge ind? Her følger nogle retningslinjer. 
 
1-15 min      Mindre grillmad som skaldyr og
kødterninger til spid 
samt sarte grønsager 
-
15-30 min  Tyndt
skåret, udbenet kød fx kyllingebryst, fiske- og 
svinefileter, koteletter og bøffer 
-
30-90 min  Større
kødstykker med eller uden ben som lammekølle, 
hele kyllinger og oksestege 
-
2-8 timer    Meget store eller 'sejere'
kødstykker som ribbensteg, 
en hel skinke, svinebov og kalkun 
 
 
BARBECUE-KRYDDERBLANDING
Giver ca. 4 spsk
4 tsk groft havsalt 
2 tsk stødt chili 
2 tsk lys farin 
2 tsk
hvidløgsgranulat 
2 tsk stødt paprika 
1 tsk sellerifrø 
1 tsk stødt
spidskommen 
½ tsk friskkværnet
sort peber 
 
 
CAJUN-KRYDDERBLANDING
Giver ca. 3 spsk 
2 tsk finthakkede,
friske timianblade 
1½ tsk groft havsalt
1 tsk
hvidløgsgranulat 
1 tsk løggranulat 
1 tsk stødt paprika 
1 tsk lys farin 
¾ tsk friskkværnet
sort peber 
¼ tsk cayennepeber 
 
 
ASIATISK
KRYDDERBLANDING 
Giver ca. 4 spsk 
2 spsk stødt paprika
2 tsk groft havsalt 
2 tsk stødte
korianderfrø 
2 tsk stødt kinesisk
5-krydderi 
1 tsk stødt ingefær 
½ tsk stødt
allehånde 
½ tsk cayennepeber 
 
 
FENNIKEL-KRYDDERBLANDING
Giver ca. 4 spsk 
3 tsk stødte
fennikelfrø 
3 tsk groft havsalt 
3 tsk stødt chili 
1½ tsk sellerifrø
(krydderi) 
1½ tsk friskkværnet
sort peber 
 
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk