Logo

Jerk seasoning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jerk seasoning

 

Brug en ny smag til middagsbordet med dette enkle jamaicanske Jerk krydderi. Den er lidt krydret, sødt og perfekt til kylling, rejer, oksekød eller endda grønsager!

Jerk betyder også fjols, kvaj = Så du er et fjols, hvis du ikke prøver dette krydderi!

 

# Ingredienser

2 spsk muscovado sukker eller brun farin

1 spsk tørret timian

1 spsk barbecue eller paprika

1 spsk hvidløgspulver

1 tsk salt

1 tsk peber

1 tsk kanel

½ tsk cayennepeber

 

* Tilberedning

Bland alle ingredienser sammen.

Kan opbevares i lufttæt beholder i op til 1 år.

 

Tips:

Vær ikke bange for at bruge dette krydderi aggressivt! Brug 2-3 spsk pr. kilo kylling, rejer eller bøf.
Frisk mango går rigtig godt med dette jamaicanske krydderi.
Lav det til en marinade ved at kombinere krydderiet med 1 spsk olie og 1 spsk limejuice. Brug på 1 kg kyllingebryst.

 

Jerk er en stil med madlavning, der er hjemmehørende i Jamaica, hvor kød tørt gnides eller vådmarineres med en varm krydderiblanding kaldet jamaicansk jerk krydderi.

 

Jerk krydderier blev oprindeligt brugt på kylling og svinekød, men i moderne opskrifter bruges det sammen med andre ingredienser, herunder tofu, fisk, rejer, skaldyr, oksekød, pølse, lam, ged og grønsager.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.719 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her