Logo

Worcestershiresauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Worcestershiresauce

Worcestershire eller Worcester sauce er en gæret flydende krydderi oprettet i byen Worcester i Worcestershire, England i løbet af første halvdel af 1800-tallet. Skaberne var kemikerne John Wheeley Lea og William Henry Perrins, der fortsatte med at danne firmaet Lea & Perrins.

 

Worcestershire sauce, tyndtflydende, pikante krydderiblandinger, udviklet i Indien. Fabrikater er forskelligt sammensat. Eksempler på ingredienser er ansjos, eddike, melasse, hvidløg, skalotte, soya, tamarindefrugt og forskellige orientalske krydderier.

 

En recept for engelsk sauce fra oberst Sir Marcus Sandy blev først fremstillet kommercielt af kolonialhandlerfirmaet Lea & Perrins i byen Worcester i 1837; varemærket er degenereret til en fællesbetegnelse for engelsk sauce.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.283 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Effektiv reklame - klik her