
 
Langtidshævet brød med en klat smør smager fantastisk! Få
verdens nemmeste opskrift på det gode brød lige her! Og så på netop din grill
 
Forberedelse: 12 timer. Tilberedning: 45 min. Grillmetode:
Direkte. Sværhedsgrad: Let. 
Grilltemperatur: 250 °C. Udstyr: stegegryde 
 
# Ingredienser 
5 dl vand
3 tsk salt
15 g gær
625 g hvedemel
*
I køkkenet
Bland vand, salt og gær. 
Tilsæt mel, og rør dejen sammen, den skal kun lige samle
sig. 
Læg husholdningsfilm over dejen, og lad den stå ved
stuetemperatur i ca. 10 timer. 
Hæld dejen ud på et meldækket bord, når dejen har hævet. 
Fold den sammen i tre led – først den ene vej og så den
anden.
 
Læg den nu i et oliesmurt fad eller på et meldækket bord, og
læg et viskestykke over den. 
Lad den hæve i yderligere to timer.
 
Ved grillen
Klargør grillen til indirekte, høj varme (250 °C). 
Vend dejen over i den kolde gryde. 
Sæt låget på gryden, placer den i grillen, og luk låget på
grillen.
Bag dejen i 30 minutter med låg på gryden, og derefter 15
minutter uden låg på gryden.