Logo

Hveder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hveder

 

Her får du opskriften på varme hveder, som de laves i din grill, så du nemt kan lave dem selv - hele året J.

 

Personer: 8. Forberedelse: 2 timer og 15 min. Tilberedning: 25 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Bagesten m/bageplade, bradepande

 

# Ingredienser

50 g gær
100 g smør
2½ dl vand
2½ dl mælk
2 æg
2 tsk salt
2 spsk sukker
2 tsk stødt kardemomme
1 kg hvedemel

*

I køkkenet

Smuldr gæren i en skål.

Smelt smør, og tilsæt vand og mælk.

Varm blandingen op, til at den er lillefingervarm, og hæld den i skålen med gæren.
Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme og derefter mel.

Ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – ca. 1 time.
Slå dejen ned, og form den til 20 boller.

Stil bollerne tæt sammen på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter

Ved grillen

Klargør grillen til indirekte, høj varme.

Varm bagestenen op i ca. 5 min.

Sæt bagepladen på stenen, og bag hvederne i grillen i ca. 20 min., til de er gyldne på toppen.

 

Tips: Skær hvederne over, umiddelbart før de skal nydes, og grill dem med skærefladen nedad.

 

Hveder

Bollerne kan også bages i en bradepande, så de ligner de almindelige hveder, men så må de vist kun spises dagen før Store Bededag, og det er da synd. (en synd!)

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.998 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her