Logo

Pølsebrød grove

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pølsebrød grove

 

Gå all in på dine hotdogs … en ristet med det hele, tak

12 stk. 1 time 30 min

 

# Ingredienser

3 dl lunkent vand, omkring 37 °C

1 dl mælk

50 g gær

½ dl olivenolie

1 æg

1 tsk salt

1 spsk sukker

½ tsk kardemomme

200 g grahamsmel

400-450 g. hvedemel ca

ekstra æg til at pensle med + sesamfrø til drys

*

 

Sådan laver du pølsebrødene:

Rør gæren ud lunkent vand, tilsæt mælk, olie og æg.

Rør grahamsmel, salt, kardemomme og sukker sammen og rør i gærblandingen.

Rør nu hvedemel i og ælt til sidst til dejen er lækker smidig.

Lad dejen hæve i en skål i 30-40 minutter.

 

Form derefter 12 aflange pølsebrød, brug en smule olie på bordpladen og hænderne i stedet for mel. Det sikrer at brødene ikke bliver tørre.

Lad pølsebrødene hæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter, pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

Bages i en forvarmet ovn ved 190 °C i omkring 15-18 minutter.

 

Server pølsebrødene som hot dogs.

 

Tilbehør til gode hot dogs: gode pølser, hjemmelavet ketchup, grovkornet sennep, remoulade af piccalilly og mayo, syltede rødløg, hjemmelavede ristede løg og hjemmelavede syltede agurker.

 

Du kan også servere hjemmelavet coleslaw til og en god grøn salat med mormordressing, eller som i Sverige; potatismos - kartoffelmos.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.590 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her