
 
Pølsemix er en ret bestående af stegte pølsestykker og
pomfritter, oftest friturestegt. Retten serveres traditionelt med rå løg og
karryketchup.
Personer: 4. Forberedelse: Grillmetode: Direkte. Sværhedsgrad: Let.
 
# Ingredienser 
8 pølser – 200 g pr. person
1 spsk cayennepeber
2 spsk karry
2 spsk olie
800 g små kartofler eller kartoffelbåde (forkogte) 
 
BBQ-sauce:
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 spsk rapsolie
1 tsk fennikelfrø
60 g brun farin
75 ml cidereddike
1 spsk sellerisalt
1½ tsk cayennepeber
1 spsk
chiliflager
1½ spsk
Worcestershire Sauce
2½ dl
tomatpuré
½ dl whiskey (bourbon)
salt og peber
*
I køkkenet
Skær pølserne i 5 lige store stykker. 
Bland cayennepeber og karry i olien. 
Vend derefter pølsestykkerne i blandingen, og lad dem trække
i 20 minutter.
 
Klargør BBQ-saucen i mellemtiden. 
Pil løg og hvidløg, og hak begge fint.
Kom olien i en gryde, og sauter løg i olien. 
Tilsæt hvidløg og fennikelfrø, og sauter derefter også dem
let.
Ved grillen
Gør grillen klar til indirekte varme – griller du på en af
de mindre grillmodeller, skal du bruge en stegerist med alu-bradepande. 
Lad grillen nå omkring 180 °C.
Læg de marinerede pølser i et ildfast fad. 
Stil det midt på grillristen, læg låget på grillen, og grill
pølser og kartofler i omkring 15 minutter.