Logo

Pølsebrød og burgerboller af den samme lækre dej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pølsebrød og burgerboller af den samme lækre dej

 

Det kan være svært at lave en god hjemmelavet burger eller hotdog, og i begge tilfælde spiller brødet en stor rolle for smagen. Hvis du virkelig vil kræse om det klassiske måltid, kan du bage brødet selv. Her får du en enkel opskrift, som kan bruges til både luftige burgerboller og saftige pølsebrød.

Tilberedningstid: 4 timer, 30 min. Antal portioner: 6 pers.

 

# Ingredienser

40 g gær

4,5 dl koldt vand

2 dl sødmælk

1 kg hvedemel

25 g salt

3 spsk. sukker

80 g blødt smør

1 dl sesamfrø (til burgerboller)

1 æggeblomme til pensling

*

 

Sådan laver du brødene:

Bland gæren i det kolde vand og mælk.

Tilsæt mel, salt, sukker og smør.

Ælt dejen meget grundigt igennem (ca. 10 minutter) gerne på røremaskinen med dejkrog.

 

Kom dejen i en melet skål, dæk den til, og sæt den til hævning i køleskabet natten over eller ved stuetemperatur i minimum 1,5 time og gerne op til 3 timer.

 

Til burgerboller: Del dejen i stykker á ca. 90 g og form dem til boller, der presses flade, til de har en diameter på ca. 12 cm.

Til pølsebrød: Del dejen i stykker á ca. 60 g, og rul dem til aflange små pølser på ca. 14 cm.

 

Læg dem til efterhævning på en bageplade i 45 minutter til 1 time med et fugtigt viskestykke over sig, eller brug en forstøver med vand og giv dem et sprøjt hvert 10. minut.

 

Bollerne/brødene pensles med pisket æg, og burgerbollerne drysses med sesamfrø.

 

Brødene bages ved 200 °C.

Burgerboller i ca. 12-15 minutter, og pølsebrød i ca. 10-12 minutter.

Hvis du har en dampovn, så sæt fuld damp på ovnen de første 5 minutter.

Hvis ikke du har, så brug en forstøver grundigt i starten af bagningen ved at puste vand ind i ovnen et par gange i de første 3 minutters bagning.

Alternativt kan du smide 1,5 dl vand i bunden af ovnen og lukke lågen i, når brødene er sat ind.

Tag bollerne og brødene ud af ovnen.

 

TIPS: Dæk brød og boller til med bagepapir under afkølingen, hvis du vil have dem ekstra bløde.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.271 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad griller du?





Effektiv reklame - klik her