Logo

To-zone-grillmetoden

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

To-zone-grillmetoden 

 
To-zone-grillmetoden er en meget effektiv metode til briketter eller trækul og er velegnet til mange forskellige opskrifter. En kombination af direkte og indirekte varme

 
1. Fyld en grillstarter til randen med kul, og lad kullene forgløde,
til de er dækket af et fint lag aske, eller der er gået ild i
de øverste briketter.

 
2. Fordel de glødende kul i et tætpakket lag på kulristen, så de
dækker mindst halvdelen men højst tre fjerdedele af risten.

 
3. Læg grillristen på grillen, luk låget og lad kullene brænde,
til den ønskede temperatur er nået. Lad alle ventilations-
ventiler stå åbne imens.

 
Metoden kombinerer:
Direkte varme (grillmaden steger umiddelbart over de varme kul) og
Indirekte varme (grillmaden er placeret i siden i forhold til kullene).

 
Begge metoder er nødvendige ved stegning over åben ild.
Små og især skrøbelige stykker grillmad som burgere, bøffer, fileter, fisk
og skaldyr skal grilles over direkte varme.
Det samme gælder grønsager, som ikke skal grilles ret længe.
Direkte varme danner hurtigt sprød skorpe på maden, tilfører aroma og
en indbydende brun overflade og gennemsteger tynde stykker.
Indirekte varme egner sig til større emner, fx stege eller hele stykker
fjerkræ, som skal stege længere for at blive møre.


To-zone-grillmetoden 

Brug håndtesten til at vurdere, om varmen er høj, middel eller lav.
Denne metode går ud på at holde en håndflade i en sikker afstand på
cirka 12 cm over gløderne for at bedømme varmen.
Hvis du er nødt til at trække hånden væk efter 2-4 sekunder, er varmen høj,
efter 5-7 sekunder har gløderne middel varme, og efter 8-10 sekunder lav.
Beskyt hånden ved altid at flytte den i tide, og
pas altid på, der ikke hænger noget brændbart, fx et ærme, ned.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 308 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her