Logo

Empanadillas de pisto

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Empanadillas de pisto


Disse sunde vegetariske spanske empanadas har en lækker følelse af "Pisto Manchego": lavet af tomater, squash, løg, rød peber og aubergine

 

Personer: 6. Forberedelse: 85 min. Tilberedning: 50 min. Grillmetode: Direkte/Indirekte

Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: stegepande, bagesten

 

# Ingredienser

Dej:

350 g hvedemel

6 g salt

110 g (oliven)olie

½ dl hvidvin

0,6 dl vand

1 æg

 

Ratatouille:

1 mellemstor squash

1 rød peberfrugt

1 aubergine

1 løgsalt

1 spsk paprika

500 g passata (fx hakkede tomater fra dåse)

(oliven)olie

sukker

*

 

I køkkenet

Kom mel og salt i en skål, og bland det grundigt. 

Tilsæt olivenolie, hvidvin og vand.

Bland alle ingredienserne sammen med en spatel, så melet absorberer al væsken.

Når du har fået en jævn dej uden klumper, skal du dække skålen til med film og lade dejen hvile i 20 minutter, så melet bliver godt fugtet igennem.

Så bliver dejen lettere at ælte senere.

Skyl nu squash, rød peberfrugt og aubergine til ratatouillen.

Pil løget. Skær det først i grove skiver og derefter i mindre stykker.

Hak de andre grønsager.

 

Tag filmen af skålen med dej, når der er gået 20 minutter, og ælt så kort dejen.

Dæk skålen til igen, så dejen kan hvile i 30 minutter mere.

Så bliver det lettere at forme dine empanadas.

 

Skær nu dejen ud til det antal empanadas, du ønsker at lave.

Vej dem evt. af i portioner à 80 g. Form hver portion til en kugle.

 

Find nu en frostpose frem.

Klip hul i siderne, så du kan åbne og lægge en klump dej ind mellem de to plastsider.

Tryk dejen flad med en skål med flad bund, eller rul den ud ved hjælp af en kagerulle.

 

Ved grillen

Forbered grillen til direkte varme – ca. 200 °C.

Tilbered nu ratatouillen.

Sæt stegepanden på grillristen, og lad den blive varm.

Tilsæt lidt olie, og steg løget lidt.

Tilsæt resten af grøntsagerne, når løget er blevet gyldenbrunt.

Rør rundt i grønsagerne, og tilsæt lidt salt.

Når du har rørt godt rundt i grønsagerne, og kontrolleret, at de er ved at blive brune, skal du drysse paprikaen over dem.

Rør derefter godt rundt i grønsagerne igen.

Lad ingredienserne brune videre i 5-10 minutter.

Tilsæt tomatsaucen (passataen).

Bland det hele godt sammen, og kog det under låg ved direkte varme i omkring 30 minutter.

Rør jævnligt rundt i ingredienserne, så de ikke brænder på.

 

Læg en skefuld ratatouille på hver dejcirkel.

Fold derefter dejen sammen, og pres kanterne godt sammen med en gaffel.

Pensl dem med æg.

 

Varm grillen op (indirekte varme) til ca. 200 °C.

Sæt bagestenen på risten, og lad den forvarme i 10 minutter.

Anbring empanadaerne på bagestenen, og bag dem under låg i 15-18 minutter.

Empanadaerne er klar til servering, når de har fået en gyldenbrun farve.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.364 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her