Logo

Enokisvampe med bacon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Enokisvampe med bacon

 

Enokisvampe kan du ikke lige finde ude i skoven, men de fås dyrkede i velassorterede butikker. Skær altid det nederste af stokken på svampene, men lad være med at skylle dem. Enokisvampenes milde smag passer godt til bacon og den søde og salte smag i en teriyakisauce. Brug en gasgrill eller en kuglegrill med grillkul, eventuelt en åben grill.

4 portioner

#

2 hele bundter enokisvampe

salt og friskkværnet sort peber

almindelig ristet sesamolie (ikke koldpresset)

4 baconskiver

1 dl teriyaki glaze & steaksauce eller en anden færdigkøbt teriyakisauce

*

 

1. Skær lidt affoden på svampene, og del bundterne på langs i fire dele.

Stænk lidt sesamolie over svampene, og drys med salt og sort peber.

Pak dem ind i bacon.

 

2. Lad kullene brænde ned, til gløderne er grå.

Kontroller varmen, som skal være middelstærk.

Grill de baconindpakkede enokisvampe i 2-3 min. på hver side direkte over gløderne.

Regn med ca. 12 min. i det hele.

Sæt eventuelt låget på, så det går lidt hurtigere.

Sørg for, at en del af grillen er fri for kul, så du kan flytte svampene, hvis der går ild i noget fedt.

 

Server de grillede enokisvampe straks med teriyakisauce som dip.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.598 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Effektiv reklame - klik her