
 
Form kugler på størrelse med en æbleskive af kold
kartoffelmos. Tryk et hul i hver kugle og fyld hullet med oksebøf stykker. Luk
hullet...
 
Personer: 4. Forberedelse: 2 timer. Tilberedning: 30 min.
Grillmetode: Direkte. 
Sværhedsgrad: Svær. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr:
Æbleskivepande 
 
# Ingredienser 
400 g kartoffelmos, evt. rester
150 g bøf stroganoff, evt. rester
2 spsk hvedemel
salt og peber
1 æg
3 spsk rasp (evt. panko rasp) 
olie til stegning
*
I køkkenet:
Form kugler på størrelse med en æbleskive af kold
kartoffelmos. 
Tryk et hul i hver kugle med fingeren, og fyld hullet med
bøf stroganoff (primært kød). 
Luk hullet til med kartoffelmos.
 
Bland mel med salt og peber. Pisk ægget. 
Vend kartoffelkuglerne i melblandingen, derefter i ægget og
til sidst i rasp. 
Lægges på køl i ca 1 time, så de sætter sig.
 
Ved grillen:
Klargør grillen til direkte, høj varme. 
Sæt æbleskivepanden på risten, og lad panden varme godt op. 
Hæld olie i æbleskivepandens huller, læg kartoffelkuglerne
i, og steg dem til de er gyldne og sprøde.
Vend kuglerne undervejs (med kødnål eller spid).
Servér plankebøfferne med en frisk salat.
Tips: Andre former for kød kan også bruges. (Prøv en enkelt med fisk, og se om det bliver opdaget!)