Logo

Krydret havbars med gul peberfrugt-sauce – brug grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krydret havbars med gul peberfrugt-sauce – brug grillABC.dk 

 
Fisk på grillen er bare helt fantastisk. Det er nemt at lave og det smager himmelsk. Prøv grillet havbars/havaborre med nye kartofler og grillede majskolber.
Forberedelsestid 15 min. Grilltid 15-20 min. Til 4 personer

 
# Ingredienser
4 havbarsfileter, hver på 180-230 g og ca. 2 cm tykke
lidt rapsolie

 
TIL SAUCEN
2 mellemstore gule peberfrugter
2 spsk rapsolie
2 tsk finthakket hvidløg
1 lille løg, skåret i meget fine tern
1 spsk hvidvinseddike
1-2 spsk fløde
groft havsalt

 
TIL KRYDDERBLANDINGEN
2 tsk karrypulver
1 tsk stødt allehånde
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk friskmalet sort peber
1 tsk groft havsalt
¼ tsk revet muskatnød

 
* Tilberedning
1. Forbered en to-zone-grill til høj varme (se anvisning).

 
2. Grillsteg peberfrugterne hele over direkte høj varme og
med lukket låg i 10-12 min.
Vend dem ofte, indtil skindet får blærer og
er forkullet hele vejen rundt.
Lad dem dampe af i en skål, dækket med husholdningsfilm i ca. 10 min.

 
3. Pil skindet af peberfrugterne, fjern stilke, kerner og skillevægge.
Skær frugterne i grove tern.
Tag en lille pande, og varm 2 spsk rapsolie op ved svag til middel varme.
Sauter hvidløg og løg i olien i 3-4 min, mens der røres.
Hæld eddike over.
Purér grønsagerne fint i blenderen.
Tør panden af, så den er ren, og kom grønsagspuréen tilbage i panden.
Rør fløden i, og smag saucen til med salt.

 
4. Læg evt. flere trækul på grillen,
og grillsteg fiskefileterne over kraftig varme.

 
5. Bland ingredienserne til krydderblandingen.
Pensl fisken tyndt med olie på begge sider, og
drys med krydderblandingen.
Når grilltemperaturen er høj nok, rens grillristen grundigt.

 
Grillsteg fiskefileterne over direkte høj varme og
med lukket låg i 5-8 min.
Vend dem en enkelt gang undervejs efter 3-5 min,
og flyt dem på risten, så de tilberedes jævnt,
indtil fiskekødet næsten falder fra hinanden i flager og
ikke længere er klart indeni.

 
Varm saucen op, og tag den af varmen.
Server de varme fileter med nye kartofler og grillede
majskolber og den lækre peberfrugt-sauce.


Krydret havbars med gul peberfrugt-sauce – brug grillABC.dk 

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 473 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her