Logo

Kyllinge-burritos – grill med grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllinge-burritos – grill med grillABC.dk 

 
Her er en god opskrift på mexicansk burrito med kylling, chili, tomater, koriander og mild ost. De smager så godt og er ganske nemme at lave.
Forberedelsestid 30 min. Grilltid 10-15 min. Giver 8 burritos.

 
# Ingredienser
4 kyllingebrystfileter, hver på ca. 200 g
olie
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk groft havsalt
¼ tsk friskkværnet sort peber
2 mellemstore poblano-chilier
2 spsk smør
1 stort løg, skåret i 1 cm terninger
2 tsk finthakket hvidløg
200 g pikant fransk blød ost skåret i tern
400 g finthakkede modne tomater
4 spsk finthakkede friske korianderblade
180 g revet mild cheddar
8 hvedemelstortillaer (20-25 cm diameter)
1 ds sorte bønner (ca. 425 g totalvægt), skyllet og afdryppet
5 dl tomatsalsa fra glas eller opskrift

 
* Tilberedning
1. Forbered en to-zone-grill til middel varme (se anvisning).

 
2. Pensl kyllingekødet let med olie på begge sider og
krydr jævnt med spidskommen, salt og peber.
Rens grillristen grundigt.
Grill kødet 8-12 min over direkte middel varme og med lukket låg,
til kødet er gennemstegt.
Vend det en gang eller to og flyt det evt. rundt på risten.
Grill samtidig chilierne 7-9 min, til de er jævnt brune, og
vend dem flere gange imens.
Læg plastfolie over chilierne i en skål og stil dem til side i 10 min.
Træk derefter det forkullede skind af og befri chilierne fra stilkefæste
og kerner. Skær frugtkødet i 5 mm tern.
Skær kyllingekødet i 5 mm brede strimler.

 
3. Smelt smørret i en gryde på komfuret ved middel varme.
Sauter løget ca. 5 min under lejlighedsvis omrøring,
kom så hvidløg i og lad det sautere med i 2-3 min.
Tilsæt den bløde ost og rør blandingen jævn.
Bland chili, tomater og kød i og lad det simre i 5 min.
Rør koriander i og tag gryden af varmen.

 
4. Drys hver tortilla med et lag revet ost, men lad en 1 cm kant
være fri hele vejen rundt.
Øs lidt kyllinge-ost-blanding og bønner på.
Vip siderne ind over fyldet og rul tortillaerne sammen.
Grill dem 2-3 min med sammenføjningen nedad over direkte
middel varme og med åbent låg (vend dem forsigtigt en gang),
til osten er smeltet, og de har fået grillmønster.
Server dem varme sammen med tomatsalsa.

 

INFO: En Burrito eller Taco de harina er en slags pandekage med kødfyld, der bliver spist meget i Mexico. Burritodejen er normalt let grillet eller dampet, for at blødgøre den og gøre den mere smidig. Ordet burrito er spansk, diminutiv af burro 'æsel'.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 528 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her