Logo

Laks med Pad Thai nudler - og grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Laks med Pad Thai nudler - og GrillABC.dk 

 
Autentisk opskrift på Pad Thai, som er en thailandsk klassiker bestående af stegte nudler med laks, rejer, kylling eller svinekød. Her er en Pad Thai med laks
Forberedelse 25 min + 30 mins marinering. Stegetid 6-8 min. Til 4 personer

 
# Ingredienser
4 laksefileter eller laksekoteletter på hver ca. 225 g
1 fed hvidløg, knust
1 stilk citrongræs, hakket
2 røde chilier, renset for kerner og hakket
1 lime, kun saften
2 spsk thailandsk fiskesauce (nam pla)
4 spsk solsikkeolie

 
Pad Thai nudler (lynstegte nudler):
225 g risnudler (sen lek)
2 spsk peanutbutter
2 spsk solsikkeolie
1 fed hvidløg, hakket
1 skalotteløg, hakket
1 rød chili, renset for kerner og skåret i strimler
2 spsk thailandsk fiskesauce (nam pla)
1 lime, kun saften
1 tsk brun farin
1 lille bundt forårsløg, finthakkede
50 g ristede jordnødder, hakket groft
50 g bønnespirer
2 spsk hakket frisk koriander

 
* Tilberedning


Laks med Pad Thai nudler - og GrillABC.dk 

Hav alle ingredienserne klar, så de kan vendes i nudlerne i sidste øjeblik.
På den måde bliver både smag og konsistens så frisk som muligt.

 
1. Læg lakseskiverne i et enkelt lag i et stort, lavt fad.
Rør knust hvidløg, citrongræs, chiliskiver, limesaft, fiskesauce og
solsikkeolie sammen i en lille skål.
Hæld marinaden over laksen, dæk den til og lad den stå køligt og
trække i ½ time.

 
2. Tilbered imens Pad Thai nudlerne.
Læg nudlerne i kogende, letsaltet vand og kog dem møre som
angivet på pakken.
Hæld vandet fra, skyl nudlerne under rindende, koldt vand og
lad dem dryppe af.
Varm jordnødde- og solsikkeolie i en wok, tilsæt hakket hvidløg og
steg det i 1-2 min, til det er let gyldent.
Tilsæt chili, fiskesauce, limesaft og sukker, stir-fry det i 30 sekunder
og tag wokken af varmen.
Vend nudlerne, bønnespirerne, de ristede jordnødder og
halvdelen af forårsløgene i. Sæt nudlerne til side.

 
3. Skrab den overskydende marinade af lakseskiverne og grill
dem direkte over middel varme i 6-8 min, til de er gennemstegte.
Vend dem efter halvdelen af stegetiden.

 
4. Drys koriander og resten af forårsløgene over nudlerne og
server sammen med de varme skiver laks.

 
Tip fra kokken
Hvis du ikke kan få citrongræs, så brug strimler af citronskal i
marinaden - det giver nogenlunde samme smag.

 
Stir fry er en kinesisk madlavningsteknik, hvori ingredienserne steges
i en lille mængde meget varm olie, mens de omrøres eller kastes i en wok.
Teknikken stammer fra Kina og har i de seneste århundreder spredt sig
til andre dele af Asien og Vesten

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 406 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her