Logo

Fyldte kartofler med wasabi – brug grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fyldte kartofler med wasabi – brug grillABC.dk 

 
Bagte fyldte kartofler på grill er meget nemme at lave, og så smager himmelsk godt. Her er de fyldt med cremefraiche, ost, dijonsennep og wasabi
Forberedelsestid 10 min. Grilltid 40-55 min. Til 4-8 personer

 
# Ingredienser
4 bagekartofler med skræl
(hver på 250-280 g), skyllet, duppet tørre
vegetabilsk olie
200 g cremefraiche (18 %)
250 g revet mild cheddar
2 tsk dijonsennep
1 tsk wasabi (japansk peberrodspasta)
1 tsk groft havsalt
¼ tsk friskkværnet sort peber

 
* Tilberedning
1. Forbered en to-zone grill til middel varme (se anvisning).

 
2. Skær kartoflerne i halve på langs og pensl dem jævnt med lidt olie.
Rens grillristen grundigt.
Grill kartoflerne i 30-40 min over direkte middel varme og med
lukket låg, til de er møre og gyldne.
Vend dem 3-4 gange undervejs og flyt dem rundt på risten.
Grill kartoflerne færdige over indirekte varme, hvis de tidligt
bliver for brune. Tag dem af grillen og lad dem køle af.

 
3. Skær med en lille skarp kniv ned i de halve kartoflers snitflade
hele vejen rundt, ca. 5 mm fra kanten.
Krads forkullede pletter væk eller skær dem af.
Tag kartoffelkødet ud med en ske, så der stadig er en 5 mm
bred kant tilbage hele vejen rundt.
Kom kartoffelkødet op i en stor skål.
Stil de udhulede kartoffelskaller til side og lav fyldet.

 
4. Mos kartoffelkødet med en gaffel eller kartoffelmoser.
Bland cremefraiche i, og derefter 150 g ost plus
de øvrige ingredienser.
Smag på mosen og tilsæt evt. mere wasabi, salt og peber.
Kom blandingen tilbage i skallerne med lidt 'top' på og
drys den resterende ost over.

 
5. Læg kul på til middel varme.
Når temperaturen er tilpas, grilles de fyldte kartofler i 10-15 min
over indirekte middel varme med lukket låg, til osten er smeltet
og fyldet varmet igennem.
Tag kartoflerne af grillen og server dem straks.


Fyldte kartofler med wasabi – brug grillABC.dk

 


INFO: Wasabi er en meget stærk grøn pasta af stammen fra wasabi. Wasabi-planten er i kålfamilien og kaldes ofte for japansk peberrod. I dag bliver meget wasabi også i Japan fremstillet af peberrod tilsat sennep og grøn farve, da wasabi-planten er vanskelig at dyrke.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 431 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her