Logo

Hvidløgsglaserede agernsquash – brug grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvidløgsglaserede agernsquash – brug grillABC.dk 

 
Grillet agernsquash er en nærende og lækker ret, der kan erstattes med butternutsquash eller græskar. Rørsukker tilføjer sødme til dette fantastiske tilbehør.
Forberedelsestid 10 min. Grilltid 40-60 min. Til 4 personer

 
# Ingredienser
2 små agern-squash, hver på ca. 650 g, 10 cm diameter
eller 1 græskar/butternut-squash

 
TIL GLASERINGEN
3 spsk smør
2 spsk rørsukker
2 tsk finthakket hvidløg
1 tsk groft havsalt
¼ tsk friskkværnet sort peber
¼ tsk revet muskatnød
1 spsk cidereddike

 
* Tilberedning
1. Bland alle ingredienser til glaseringen undtagen eddike i en lille gryde.
Kog massen 2-3 min. på komfuret ved middel varme og rør rundt af og til.
Tag gryden af varmen og lad glaseringen køle af til stuetemperatur.

 
2. Forbered en to-zone-grill til høj varme (se anvisning).

 
3. Skær squashene i halve på langs.
Fjern kerner og trevler fra midten med en ske.
Rør eddike i den afkølede glasering og pensl den på snitfladen.

 
4. Rens grillristen grundigt.
Grill de halve squash med skallen nedad i 40-60 min over indirekte høj
varme og lukket låg, til oversiden er brun og frugtkødet blødt –
en kniv skal uden besvær kunne stikkes ind og trækkes ud igen.
Pensl den glasering, der samler sig i hulningen, over squashkødet
undervejs, og flyt rundt på dem, så de tilberedes jævnt og
ikke bruner for hurtigt. Tag dem af grillen og server dem varme.

 
INFO: Agern squash, også kaldet peber squash eller Des Moines squash, er en vinter squash med karakteristiske langsgående kamme på ydersiden og sødt, gul-orange kød indeni. Selvom det betragtes som en vintersquash, tilhører agern squash den samme art som alle sommergræskar.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 369 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her