Logo

Grillede shiitakesvampe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillede shiitakesvampe

 

Shiitakesvampe bliver utroligt lækre, når de grilles. De får en god konsistens og et ekstra kick fra yakitorien i denne opskrift. Brug en åben grill med kul eller en gasgrill.

4 portioner

 

#

16 store shiitakesvampe (alternativ: østershatte)

almindelig ristet sesamolie (ikke koldpresset)

salt og friskkværnet sort peber (gerne sechuan peber)

1 pose (70 g) babyspinat, renset og skyllet

1 dl Yakitori sauce, se opskrift (evt. teriyaki sauce) http://www.grillabc.dk/352/yakitori-sauce

*

1. Bræk stilkene af svampene uden at ødelægge hattene.

Skær små snit i hattene, så de ligner et hjul med eger.

Pensl svampene med sesamolie, og drys med salt og sort peber.

 

2. Lad kullene brænde ned, til gløderne er grå.

Kontroller varmen, som skal være meget stærk.

Grill svampene 4-5 min. på hver side over direkte varme.

Dyp svampene i yakitori sauce hvert minut, så de opsuger smagen.

 

3. Bland spinatbladene med en spiseskefuld sesamolie, og smag forsigtigt til med salt og sort peber. Læg spinatbladene ud som bund for de grillede shiitakesvampe.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.169 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her