Logo

Kylling toskansk teglstegt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling toskansk teglstegt

 

Brug en kuglegrill og briketter, alternativt en gasgrill. Denne opskrift bruger en speciel teknik, for at kyllingen skal blive ekstra sprød. Varmen skal være middelstærk til meget stærk, og det er samtidig vigtigt, at gløderne ligger i et jævnt lag. Når murstenen derefter presser kyllingen ned mod grillristen, bliver skindet vidunderligt sprødt.

4 portioner

 

#

1 frisk majskylling 1½ kg

Toskansk krydderiblanding. se opskrift  

citronbåde til servering

*

 

1. Flæk kyllingen langs med rygbenet med en stor og skarp køkkenkniv.

Læg kyllingen med skindsiden opad, og tryk kyllingen flad.

Brug en teske, og fordel krydderiblandingen under skindet på brystet og på lårene.

Skær eventuelt nogle snit mellem kødet og skindet, så krydderiblandingen lettere kan komme ind.

Pres den ud med skeen fra oversiden af skindet, så krydderierne bliver jævnt fordelt.

Smør også krydderiblandingen ud på oversiden af skindet.

 

2. Pak en mursten ind i alufolie.

Lad briketterne brænde ned, til gløderne er grå.

Luk låget, og kontroller varmen.

Omkring 200 °C er en passende starttemperatur.

Luk ventilerne helt i bunden, men lad dem være åbne i låget.

Anbring kyllingen med skindsiden nedad over direkte varme.

Læg murstenen på kyllingen, og luk låget.

 

Kylling toskansk teglstegt

 

3. Regn med ca. 1 times tilberedning.

Varmen vil efterhånden falde.

Åbn spjældet i bunden, hvis temperaturen nærmer sig 150 °C.

Vend kyllingen, når halvdelen af tiden er gået.

Kyllingekødet er klart, når den indvendige temperatur i den tykkeste del er 78 °C.

 

Lad kyllingen hvile ca. 5 min., inden den skæres ud i lår- og bryststykker.

Serveres med citron til at presse over stykkerne.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.339 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her