
 
Her er opskriften på de perfekte oksesteaks på grill - så er
du altid sikker på et super resultat. Brug blot brun farin, soja og whisky -
også hvidløgsbrød.
Til 4 personer 
 
# Ingredienser
4 oksesteaks fx oksefilet eller ribeye
4 spsk whisky 
2 spsk soja 
1 spsk mørk muscovadosukker 
tomatskiver 
peber 
nogle kviste bredbladet persille, til pynt 
Tilbehør: Hvidløgsbrød
*
 
I Køkkenet 
Rids fedtkanten på steakene et par steder - det forhindrer
dem i at bukke enderne opad, når de grilles. 
Læg kødet i en fladbundet skål (ikke metal). 
 
Pisk whisky, soja, sukker og peber efter behag sammen i en
lille skål. 
Rør, til sukkeret er opløst. 
Fordel marinaden over steakene. 
Dæk med film og stil dem på køl i mindst 2 timer. 
 
Ved Grillen 
Varm grillen godt op. 
Grill steakene kort på begge sider på grillristen, hvor
grillen er varmest, i 2 min for at lukke porerne. 
 
Flyt kødet hen på en mindre varm del af grillen og grill
videre i 4-10 min på hver side, eller til steakene er stegt, sådan som du bedst
kan lide dem. 
Tjek undervejs hvor rødt kødet er ved at stikke i det med en
spids kniv - hvis saften er rød, er steaken det også: 
Jo lysere kød saft, desto mere gennemstegt er kødet. 
 
Grill tomatskiverne let i 1-2 min. 
Anret steaks og tomatskiver på varme tallerkener. 
Pynt med persillekviste og server med hvidløgsbrød til.