Logo

Picanha med salsa criolla

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Picanha med salsa criolla

 

Picanha er en sydamerikansk udskæring, som nogenlunde svarer til en tyksteg eller culotte. Som alternativ kan du også bruge fx entrecote. Du kan bruge et kødtermometer, så du kan servere kødet, som du vil. Grill det på en åben grill med kul eller en gasgrill.

8 portioner

 

#

1 oksesteg, 1,7 kg, tyksteg eller culotte, evt entrecote

salt og friskkværnet sort peber

olivenolie

Salsa criolla, se opskrift  

*

 

1. Begynd med at skære picanhaen ud.

Skær den spidse del af, skær derefter siderne af, så de danner to lange bøffer.

 

2. Skær nu forsigtigt gennem hele midterstykket uden at skære helt igennem.

Lad der være ca. 1 cm tilbage, hvor kødet holder sammen.

Fold så kødet ud, så det danner en lang bøf.

Så har du fire lige tykke stykker, der skal tilberedes lige lang tid.

Du kan skære overflødigt fedt fra, hvis du ønsker det.

Så bliver det også lettere at grille, uden at fedtet smelter og flammerne står op fra grillen.

I Sydamerika serverer du dog kødet med fedtkappen på.

Skær under alle omstændigheder en række snit gennem fedtet ned til kødet, så kødstykkerne ikke vrider sig, når de bliver grillet,

 

Picanha med salsa criolla

 

Picanha med salsa criolla

 

3. Lad kullene brænde ned, til gløderne er grå og dækker den ene side af grillen.

Kontroller varmen, der skal være meget stærk.

Kødet krydres med salt og peber.

Grill kødet direkte over gløderne.

Regn med 3-4 min. på hver side.

Hvis der står flammer op, kan du flytte kødet ud til siden, så fedtet ikke drypper ned på gløderne.

Kødet er færdigt, når midtertemperaturen er 49 °C.

Pak kødet ind i alufolie, når det er færdigt.

Læg det til side, og lad det hvile i 5-10 min. eller indtil midtertemperaturen er 55 °C.

Skær kødet i fine skiver, og server dem med Salsa criolla til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.494 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1340805-06-2022 06:48:06 Sys
Hvor berigende, at der stadig findes / opstår opskrifter der ... tilføjer ... nye kreative varianter, der både kilder smagsløgene og kæler for øjet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her