Logo

Relish

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Relish 

Lav selv din egen relish til fx hotdogs, burgere og alle mulige andre måltider, hvor det sure twist altid er lækkert. Prøv opskriften og imponer familien i dag!

Denne relish består af agurk, løg og grøn peber samt en masse smagfulde krydderier.

Giver ca 2 glas a 2 dl. Laves over to dage, men arbejdstiden er ca 1 time.

 

# Ingredienser

2 agurker á 350 g

1 stort løg

1 lille grøn peber eller evt en squash

2 spsk salt

125 ml hvidvinseddike

1½ tsk Maizena

125 g sukker

½ tsk sellerifrø (kan udelades)

¼ tsk gule sennepsfrø

¼ tsk sennepspulver

¼ tsk gurkemeje

¼ tsk stødt muskatnød

lidt stødt, sort peber

 

* Tilberedning

Vask agurkerne og skær dem i halve på langs.

Skrab al den bløde indmad ud med en ske, den skal ikke bruges.

Skær derefter agurkerne i fine, små tern.

 

Skræl løget og hak i fine tern. 

Skyl den røde peber. Fjern stilk og frø og skær i fine tern. 

 

Bland de tre slags grønsager i en skål med saltet.

Dæk skålen til og lad stå i køleskabet 24 timer. 

 

Skyl grønsagerne grundigt i vand gennem en sigte, så saltet skylles af.

Lad grønsagerne dræne i sigten i 5-10 minutter, så det overskydende vand forsvinder.

 

Bland Maizena med eddike og bland derefter krydderier og sukker i.

Varm blandingen i en gryde over middelhøj varme og rør godt rundt, indtil det hele er blandet til en jævn sauce.

Tilsæt grønsagerne og kog relishen op.

Småkog relishen i 10 minutter indtil grønsagerne bliver gennemsigtige.

Rør rundt af og til så varmen fordeles jævnt, og det ikke brænder på.

 

Smag til og juster evt smagen.

Hæld den varme relish på Atamon-skyllede glas og luk til med det samme.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.625 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her