Logo

Steaks af lammekølle med ristede fennikelfrø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Steaks af lammekølle med ristede fennikelfrø 

 
Lammesteaks er skåret ud af lammekøllen – nogle slagtere kalder dem også lammekølleschnitzler. Det er en skøn udskæring med masser af saft og kraft
Forberedelsestid 20 min. Grilltid 8-10 min. Til 4 personer

 
# Ingredienser
2 skiver lammekølle, hver på ca. 450 g og 2¼ cm tykke
1 økologisk citron, skåret i 1 cm tykke skiver, befriet for kerner
2 spsk finthakket frisk bredbladet persille

 
150 g grønne spanske oliven, udstenet og hakket
½ lille rød peberfrugt, ristet og skåret i små terninger
100 g fennikelknold, skåret i små terninger
3½ spsk olie
3 tsk rødvinseddike
groft havsalt
friskkværnet sort peber

 
TIL KRYDDERBLANDINGEN
1½ tsk fennikelfrø
2 tsk finthakkede friske fennikelduske
2 tsk groft havsalt
1 tsk finthakket hvidløg
½ tsk friskkværnet sort peber

 
* Tilberedning
1. Krydderblandingen:
Rist fennikelfrøene på komfuret på en tør pande ved
middel varme i 2-4 min, til de udsender aromatiske dufte.
Ryst og vip panden af og til, så frøene ikke branker.
Lad de ristede frø svale af og mal dem så fint i en krydderikværn.
Tag ½ tsk kværnede fennikelfrø til side til olivenblandingen og
bland resten med de øvrige krydderingredienser i en lille skål.

 
2. Bland oliven med peberfrugt, fennikel, 2 spsk olie,
2 tsk eddike og den ½ tsk kværnede fennikelfrø i en mellemstor skål.
Smag til med salt og peber.

 
3. Forbered en to-zone-grill til høj varme (se anvisning).

 
4. Gnid kødet på begge sider med den resterende eddike og
derefter med 1 spsk af olien og drys dem jævnt med krydderblanding.
Smør citronskiverne med den resterende ½ spsk olie.

 
5. Rens grillristen grundigt.
Grill lammesteakene over direkte høj varme med lukket låg,
til den ønskede mørhed.
Det tager 8-10 min for rosa/rød (medium/rare).
Vend kødet en gang imens og flyt rundt på det, så det grilles ensartet.
Grill de sidste 2 min den ene side af citronskiverne med over
direkte høj varme, til de er lysebrune, og frugtkødet er blødt.
Tag lammekød og citronskiver af grillen og lad kødet trække i 3-5 min.
Skær kødet i skiver, bland persille med olivenblandingen og
kom det over bøfferne.
Pynt med de grillede citronskiver og server kødet varmt.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 427 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her